Upploppet

På båtmässan fick jag återigen chansen att omsätta bokningsavgifter till reda båttillbehör. Bland annat en watermaker och en radar blev det, och en COBB-grill. Grillen är rolig för att det är en grill som man kan elda i medan den står i knät – den blir alltså inte varm utanpå! Men den är också tänkt som en reservspis. Ve och fasa om spisen skulle sluta fungera ett par veckor från land. Kallt kaffe och kalla konserver dag efter dag, nej, det vill vi inte.

Watermakern är ännu inte levererad till Rhodos, men den ska komma om några dagar. Grillen, och ungefär tusen andra saker, kommer i en av de två flyttlådor på 25 kilo styck som nu är på väg genom Europa. Radarn har Inox-Nikos tittat på idag, och vi är inte helt på det klara med var vi kan placera den utan att den stör Inmarsat-C. Och på tal om den: När jag startar den säger den att den inte hittar några satelliter. DSC_0003[1]Jag trodde först att det berodde på att jag inte var registrerad på Inmarsats nätverk, men nu är jag det och fortfarande ingen kontakt. Så Cordland, där jag köpte den, fick rycka in igen. Troligen får den själva antenn-hatten ingen ström. Och varför inte det då? Jo, för att den helt enkelt inte fick någon strömkabel. Jag och Lasse och Edwin Elektriker läste så gott vi kunde och vi trodde att vi kopplat rätt. Men det går faktiskt att tolka instruktionerna som att det ska vara en kabel till. Det verkar helt rimligt, faktiskt. Och jag håller tummarna för att det hjälper!

Här är det riktigt varmt nu. I förra veckan blåste det kalla vindar, men nu går alla runt i t-shirt och några tom badar. I nästa vecka ska vi också prova vattnet