Rabatt på seglingar i vår!

Sommarens seglingskurser i Sverige är nu fullbokade. Men det går fortfarande att börja säsongen med en segling i Grekland. Det finns platser kvar på alla de första etapperna i maj-juni. På de två första, Rhodos – Paros, 23 april – 5 maj och Paros – Aten, 5 – 13 maj, ger jag nu 30% rabatt.

Reseförslag första etappen: Flyg Sthlm Rhodos 23/4 1066 kr (flygresor.se), från Göteborg knappt 2000. Kvällsfärja Paros-Aten 4/5 c:a 400 kr, Buss X96 från Pireus till Glyfada eller Voula och övernatta på hotell för 3-400 kr. (bussen går hela vägen till flygplatsen, hela dygnet. Glyfada och Voula är orter precis innan bussen svänger upp från kustvägen mot flygplatsen. Sök i Booking.com, Glyfada, Athens, Attica eller Voula, Athens, Attica). Fortsätt vidare till flygplatsen med buss x96 och flyg till Sthlm kl 9:15 för 812 kr, och till Gbg för drygt en tusenlapp (flygresor.se). Det är redan två ombord som tar färjan den 4 maj.
Reseförslag andra etappen: ToR Sthlm – Aten, och flyg Aten – Paros. Det finns flyg som landar i Aten 16:15, då hinner man anslutningsflyget 17:30 till Paros. Totalt c:a 3500. Flygen från Göteborg landar 16:45, då är det mer tveksamt om man hinner med anslutningen.

Efter allt som skrivits i tidningarna om flyktingbåtar som förliser i grekiska vatten förstår jag om många tvekar att fara dit och segla där. Men jag hoppas att många ändå gör det, vi kan inte lämna Grekland i sticket. Turisterna behövs både för greklands ekonomi, och för att livet ska kunna fortsätta ungefär som vanligt. Vi kommer att hålla oss ifrån den turkiska kusten.

Välkommen att följa med på en prisvärd vårsegling, för att inte säga billig :) Och från avgiften du betalar ger jag 500 kronor till hjälporganisationer på Kos och Lesbos.