STOCKHOLM: Höst/vinterseglingar för kvinnor

20101204185Segling på hösten och vintern är en fantastisk upplevelse. Så länge det är öppet vatten seglar jag med Tordmulen.

Sittbrunnen är djup och erbjuder gott skydd, och den effektiva värmaren får stå på även under seglatsen så att värmen inifrån ruffen strömmar ut under den stora sprayhooden.

Du behöver inte ha någon särskild utrustning, vanliga vinterkläder går bra.

Hösten 2023, datum kommer!

Dagsegling till Sandhamn

Vi börjar med en fika i båten i hamnen så vi är glada och varma när vi ger oss iväg. Det är cirka två timmars färd till Sandhamn, där vi lägger till vid någon av de tomma bryggorna. Efter en promenad i de trånga gränderna sätter vi oss till bords på värdshuset för en god middag. Efter maten kliver vi ombord på Tordmulen igen, och går för motor tillbaka i mörkret och navigerar efter fyrarna.

Seglingen kan räknas som mörkerpraktik för Kustskepparintyget, om du säger till i förväg.

Datum kommer!

Vi träffas i båten på Djurö klockan 11, och avslutar cirka 19.

Flytväst ingår, och fika med smörgås innan vi far, vi äter inte mat förrän vid 15-16-tiden. Maten på värdshuset tillkommer.
På lördagen äter vi i restaurangen på Sandhamn, en trappa upp. Söndagar stänger de klockan 15, så då äter vi i puben.

Transportsegling

Min båt Tordmulen ska transporteras mellan Djurö och Gustavsberg, inför Sandhamns-seglingarna. Du är välkommen att hänga med, och se skärgården i stillheten på vintern.

Transportseglingarna är lite billigare för det är ingen organiserad undervisning, utan vi hjälps helt enkelt åt att segla båten till sin destination oavsett väder och vind. Många uppskattar transportseglingarna för att de är anspråkslösa, ett sätt att komma ut på sjön utan att det kostar så mycket och utan några särskilda krav. Om vädret är emot oss kan det bli en del motorgång.

Flytväst, kaffe och te ingår. Ta med lunch, gärna varm så du inte börjar frysa i onödan. Det går att värma ombord, i ugnen och på spisen.

Delta i diskussionen

1 kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *