Segling med filmning, och livflotte del 3

Från Sverige kom Niklas Krantz, www.sittbrunnen.se, för att göra en intervju med mig. Niklas ville ut och segla, och Lasse och jag städade och sjöstuvade bort alla verktyg, reservdelar och saker som inte kunde ligga på sina vanliga platser för där pågick andra aktiviteter. För mig skulle det bli en milstolpe, första seglingen med det nya förstaget med en fock på. LindaFilmSegling3

Det var fantastiskt. Vilket drag i båten! Jag rullade ut både focken och genuan, och jag är mycket nöjd. Tack, Kyriakos! Niklas filmade igår, hela dan idag har  han filmat, stuckit fram kameran medan jag diskuterat med Nikos, Per, Fotis mfl. Och sprungit före mig och filmat medan jag gick. Folk vi mötte tittade nyfiket på mig och undrade förstås vilken kändis jag var, som de totalt missat.

Marita Hellas skulle ringa på morgonen och ge besked om leverans av livflotten. Vid lunch ringde jag, me de hade inga besked. Hela eftermiddagen väntade jag och till sist, när jag gett mig ut att springa lite (nja, jogga), vibrerade telefonen och Vasilis väna stämma mötte mig. Jo, nu hade de ett arrangement, flotten skulle levereras till Aten på torsdag, och till Rhodos på fredag. Till priset av 6800 kronor. Alltså, för själva transporten. Mer än en tredjedel av priset för själva flotten. Men vad skulle jag göra? I denna situation är det bara att tacka ja.

Och sen kom fakturan, med moms. Jag ska inte behöva betala momsen, efter som det är en kommersiellt registrerad båt, och då går det till så här. Så jag mailade dem med alla mina företagsuppgifter. Och fick till svar att de behövde nåt från Tax-office, nåt som jag inte har en aning om vad det är. Så nu har jag mailat min accountant Angelos, och jag hoppas han kan fixa detta innan 12 tisdag, för då vill Marita Hellas ha pengarna. Det blir en livflotte del 4.