En vecka på Rhodos

Förra onsdagen anlände Lasse och jag till ett iskallt och regnigt Rhodos för att jobba med Peristera. Nå, vad har då hänt på en vecka?
– Inox-Nikos har varit här och sågat ett hål i väggen i babords toa. Den toan ska också få en tank.

IMG_9727IMG_9725

– Snickar-Spiros har kontrollmätt jättenoga, igår skulle han beställa material och börja bygga på måndag.
– Vindrodret är beställt, och vi har mätt och funderat och ritat och tittat på instruktionsvideos och det kan hända att det blir en watermaker från samma ställe. Och kanske en släpgenerator också.
– Vi gjorde ett besök hos segel-Kyriakos, såg det nästa färdiga try-seglet och ritningarna på focken.

IMG_9754IMG_9781

 

 

 

 

 

 

– El-Edwin tittade på mina lådor med Navtex, Inmarsatjox, AIS osv och meddelade att om bara vi monterade displayerna och drog kablarna så skulle han få allt att fungera.
– Gått igenom alla papper om all den nya kommunikationsutrustningen och mailat med en annan av mina favoriter, radio-Philip. Han har koll på alla regler och han kan vara både PSA, ISP och AA. Kan ni tänka er så praktiskt! Alla bokstäver på samma ställe! (Point of Service Activation, Inmarsat Service Provider, Accounting Authority) Philip är toppen, för honom är allt möjligt. Kan man bli annat än förtjust i en tjänsteman som uttrycker sig såhär: ”It is  really Great  to follow the track of your trip even by imagination, And of course I  am  proud to communicate with future World Champions ……”

– Bakat bröd med medhavd surdeg. IMG_9805
– Min superfavorit Giorgios, boatyardens ägare och tillika knuten till Hellenic Register (alla kommersiella båtar är antingen registrerade hos Lloyds eller hos Hellenic Register.) var här och drack kaffe och sen gick han med löfte om att regga om Peristera till Hellenic Register och dessutom se till att jag fick en komplett lista på alla nya krav på båten. Som jag har försökt få Lloyds att presentera en sådan lista! Till min förnöjsamhet kan jag registera Peristera för 8 personer i stället för 10 som det var förut. Om båten är klassad för 10 personer måste jag ha livflotte för 10, flytvästar till 10 osv. Men jag kommer aldrig att ha fler än åtta personer ombord! Och jag vill inte ha en tyngre livflotte än nödvändigt, och inte behöva köpa och stuva fler flytvästar än nödvändigt, osv.
– Kylskåps-Argiris stormade in, pekade och grymtade och lät oss tydligt förstå att alla våra idéer om var kylskåpets delar skulle placeras var helt tokiga, och om vi stod på oss så var det minsann på vårt eget ansvar.
– Ringt Dino och ringt Dino. Inom två veckor ska han ha bytt de trasiga takluckorna. Håll tummarna.
IMG_9832 (1)Och under tiden har det blivit varmt, vi har ätit lunch ute, sett två djärva män hoppa i böljan iklädda badbyxor, och inatt när elen försvann och elementen slocknade märkte vi det inte ens.